تعریف IP در ویکی پدیا اینگونه آمده است:
نشانی پروتکل اینترنت (Internet Protocol Address) یا به اختصار نشانی آیپی (IP Address) نشانی عددی است که به هریک از دستگاهها و رایانههای متصل به شبکهی رایانهای که بر مبنای نمایه TCP/IP (از جمله اینترنت) کار میکند، اختصاص داده میشوند. پیامهایی که دیگر رایانهها برای این رایانه میفرستند با این نشانهی عددی همراه است و راهیابهای شبکه آن را مانند «نشانی گیرنده» در نامههای پستی تعبیر میکنند، تا بالاخره پیام به رابط شبکه رایانه مورد نظر برسد.
در حال حاضر نشانی آیپیهایی که مورد استفاده قرار میگیرد، نسخهی ۴ میباشد، اما IPv6 یا نشانی پروتکل اینترنت نسخهی ۶ چیست؟
گسترش روز افزون اینترنت و نیاز به آدرس های بسیار بیشتر تیم Internet Engineering Task Force را برآن داشت تا به فکر تکنولوژیهای جدیدی باشند تا امکان تعریف آدرسهای آیپی بیشتری فرآهم گردد. بهترین راه ساخت مجدد نشانی پروتکل اینترنت بود. در سال ۱۹۹۵ میلادی نسخه جدید نشانی پروتکل اینترنت با نام آیپی نسخه ۶ معرفی گردید. اندازه آدرس از ۳۲ بیت به ۱۲۸ بیت افزایش یافت و امکان آدرسدهی تا ۲ به توان ۱۲۸ آدرس افزایش یافت. این کار تنها تعداد آدرسهای اینترنتی را گسترش نمیدهد، بلکه باعث خواهد شد جدول مسیریابهای اینترنتی (روترها) هم کوچکتر شود. نسخهی جدید توسط کلیه سیستمعاملهای جدید سرور و خانگی از جمله ویندوز ویستا به طور کامل پشیبانی میشود ولی متاسفانه هنوز توسط بسیاری از مسیریابهای شبکههای خانگی و تجهیزات شبکه عادی پشتیبانی نشده است.
انتقال از IPv4 به IPv6، یک تغییر اساسی محسوب میشود و نیاز به هماهنگی و آمادهسازی دارد، به همین دلیل روز چهارشنبه ۸ ژوئن ۲۰۱۱ روز جهانی IPv6 نامیده شده است و در این روز گوگل، فیسبوک، یاهو، و بسیاری از سایتهای اینترنتی دیگر بصورت آزمایشی و برای مدت ۲۴ ساعت، سرویسهای خود را روی IPv6 انتقال میدهند تا ضمن تست آنها، به دیگران نیز برای آمادهشدن تلنگری بزنند.
این تغییر آزمایشی در ایران از ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه ۱۸ خرداد ماه آغاز میشود و تا ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت. در این صفحه میتوانید ساعت آغاز و پایان تست را برای کشورهای مختلف ببینید.
اگر میخواهید بدانید که آیا برای کار با IPv6 آماده هستید یا نه، میتوانید از این صفحهی تست خودکار استفاده کنید. البته اگر نتایج رضایتبخشی از تستها نگرفتید، جای هیچ نگرانی نیست، چون سایتهای شرکتکننده در این رویداد جهانی، همزمان با ارائهی آیپی نسخهی ۶، همچنان از نسخهی ۴ نیز پشتیبانی میکنند، اما بهتر است که از همین الآن به فکر آینده باشید…
سلام من محمد هستم ساکن قزوین یک ساعت قبل یک مطلب از شما خوندم توی یک مجله سینمایی که حقیقتش به اسمش دقت نکردم در مورد این بود که بشر برای خودخواهیش حتی فضا وفضایی ها رو به گند کشیده امیدوارم یادتون بیاد کدوم مطلب رو میگم در قسمتی از نوشته شما به نقل از ارنست مایر زیست شناس معروف گفتید که گوش کردن به فضا برای دیافت امواج از انچه که بیگانگان فضایی خونده میشه تا الان ثمر بخش نبوده وهیچ علامتی از اونها نیست باید بگم که خوشبختانه این طور نیست ۱۶ اگوست ۱۹۷۷ ایستگاه فضایی موسوم به گوش بزرگ در ایالتی در امریکا که فکر میکنم اوهایو بوده باشه یک پیام ۳۷ ثانیه ای که مشتمل بر سه حرف وسه عدد بوده دریافت کرده بررسی ها هم نشون میده که این امواج از صورت فلکی قوس که در فاصله ۲۰۰ سال نوری از ماست فرستاده شده که البته اولین واخرین دریافت ما از فضا بوده این به این معنی هست که احتمالا تمدن پیشرفته دیگه ای در این محدوده وجو داره که ۲۰۰ سال پیش از ما به تکنیک لازم برای ارسال این امواج دست یافته خواستم بگم که نگران نباشید ما تنها نیستیم این ایمیل منه در خدمتم وخداحافظ rafael1360@yahoo.com
خب من مطلبی که بهش اشاره کردهاید رو به یاد نمیارم! اما بابت اطلاعاتی که به اشتراک گذاشتید سپاسگزارم :)
البته تا چند سال دیگه IPv4 به طور کلی ظاهرا منسوخ میشه اما نمیدونستم روز جهانی براش گذاشتن.تعداد نامحدود آدرس و بهینه سازی در روتینگ از جمله مزیت هاشه.مرسی بابت مطلب