سخنرانی و سخنوری از مهمترین ویژگیهای پادشاهان و حاکمان محسوب میشوند. بطوری که اگر حاکمان نتوانند فصیح و بلیغ با مردمانشان سخن بگویند و نظر آنها را جلب کنند، ممکن است که از سوی آنان طرد شوند. با این اوصاف در نظر گرفتن پادشاهی که لکنت زبان دارد، اوضاع پیچیدهای را به ذهن میرساند!
«سخنرانی پادشاه» فیلمی دربارهی مشکل لکنت زبان جورج ششم، پادشاه بریتانیاست که توسط تام هوپر ساخته شده و جایزهی برترین فیلم اسکار ۲۰۱۱ را از آن خود کرده است.
در این فیلم میبینیم که مشکلات ظاهری نمیتوانند دلیل خوبی برای در قله قرار نداشتن، باشند. گرچه «برتی» بخاطر لکنت زبانش، نمیتوانست سخنرانیهای پرصلابتی داشته باشد و لذا به قول خودش از مهمترین دلیل پادشاهی محروم بود، اما مسلماً این علت نمیبایست دلیلی بر عدم استفاده از سایر مواهبش برای مدیریت میشد. ولی به تنهایی نمیشود از پس این مشکل برآمد. نیاز به همراهی خوب است و اینجاست که نقش یک همسر خوب و البته یک ملکهی خوب پررنگ میشود. به قول شعار روی پوستر فیلم «اگر خدا نمیتواند پادشاه را حفظ کند، ملکه این وظیفه را به کسی که میتواند محوّل میکند»!
همسر برتی برای کمک به پادشاه، به سراغ لیونل لاج میرود. فردی که گرچه تحصیلات آکادمیک ندارد، اما به نظر از موهبت سخنوری برخوردار است و شخصیت استوار و با اعتماد به نفسی دارد. وی ثابت میکند که با تمرین میتوان همه چیز را تغییر داد و تحت کنترل در آورد. گویی او حتی در کنار خوب سخن گفتن، خوب عمل کردن را هم به پادشاه میآموخت و سعی داشت تا به او مفهوم مهمی چون “برابری” را مدام گوشزد کند.
همهی واقعیتهای زندگی یک پادشاه، در کنار دیالوگهای خوب، بازی قدرتمند، فیلمبرداری هنرمندانه، موزیک گوشنواز و… از The King’s Speech فیلمی در خور توجه و مناسب برای دیدن، ساختهاند که پیشنهاد میکنم از دستش ندهید.
جالب بود کوتاه و مفید فیلم رو هم دیدم با نویشته شما تطابق کامل داشت
ممنون که درباره این فیلم نوشتید. موسیقی متن فیلم با الهام از سوناتهای بتهوون نوشته شده است و واقعا از موومان دوم سمفونی هفتم بخوبی برای به اوج رساندن بیننده استفاده شده است.
بابت اطلاعات موسیقیایی خوبی که دادید ممنونم. :)
کوتاه و عالی پرداختید فقط تلفظ اصلی لاج نیست لوگ هست !:)