آنچه میخوانید تلخیصی آزاد است از پستی که Oleg Mokhov در وبلاگ DailyBlogTips منتشر کرده است.
آیا تمایل دارید که بلاگتان رشد کند، تعداد خوانندگان و مشترکانتان افزایش پیدا کند و مطالبتان بصورت گسترده انتشار داده شود؟ پس شما میبایست بازدیدکنندگان وبلاگتان را به خوانندگان ثابت و دائمی تبدیل کنید.
بازدیدکنندگان کسانی هستند که وارد وبلاگتان میشوند، یکی دوتا از مطالبتان را میبینند و سپس خارج میشوند و دیگر برنمیگردند. خب، اینها فایدهی چندانی ندارند.
اما خوانندگان ثابت، پستهایتان را مرتب میخوانند، مطالبتان را گسترش میدهند و نظرات درخوری میگذارند. بله! تا میتوانید از اینها داشته باشید.
ماموریت شما این است که بازدیدکنندگان وبلاگتان را به خوانندگان ثابت بدل کنید.
چه فایدهای دارد اگر در روز ۱۰۰۰ بازدیدکننده داشته باشید، که دیگر به بلاگتان برنگردند؟ گرچه نمودار بالای بازدیدکننده موجب میشود که حس خوبی داشته باشید، اما این امر نتیجهی مطلوبی نخواهد داشت.
پیش از کمیّت، کیفیت است که اهمیت دارد. ۱۰۰ خوانندهی ثابت از ۱۰۰۰ بازدیدکنندهی رهگذر بهتر است.
در ادامه ۱۰ روش، برای مبدل کردن بازدیدکنندگان رهگذر به خوانندگان دائمی ارائه میشود:
۱- خودتان باشید
بعضی از بلاگرها سعی میکنند خودشان را به تیپ شخصیتهای موفق در آورند. فقط خودتان باشید، بدین ترتیب لازم نخواهد بود که مجبور شوید ادای کس دیگری را در آورید، و خالص و ناب به نظر خواهید رسید.
شخصاً در بلاگم، کاملاً خودم هستم. و از همین رو، لازم نیست تا خودم را مجبور کنم که تصویری غیرواقعی از خودم تولید کنم. من صرفاً همانگونه که صحبت میکنم، مینویسم. خیلی عادی و بدون تشریفات. جک و موزیک منتشر میکنم و تجربیاتم را به اشتراک میگذارم.
شما آدم شوخی هستید؟ پس شوخ باشید. جدی هستید؟ خب جدی باشید. عصبی هستید؟ عصبانی باشید.
فقط خودتان باشید!
۲- قبل از همه، تجارب خوانندگی را مد نظر قرار دهید
چه عاملی موجب میشود که دوباره به رستورانی برگردید؟ فقط غذای خوب عامل بازگشت مشتریان به یک رستوران نیست، تجربه نیز تاثیرگذار است.
محتوای خوب کافی نیست. شما به تجارب خوانندگی خوب نیز نیاز دارید. اگر میخواهید که بازدیدکنندگانتان به خوانندگان ثابت تبدیل شوند، نیازمند وبسایتی هستید که مردم رغبت کنند تا دوباره به آنجا برگردند.
این یعنی اینکه کاری در وبلاگتان انجام ندهید که موجب رنجش خاطر بازدیدکنندگان شود. یعنی خوانندگانتان را آزار ندهید.
تخلفات معمول: زیادهروی در تعداد پنجرهی فرعی (popup)، تبلیغات، دکمههای اشتراک اجتماعی و لینکهای آبونه شدن.
نگاهی به چند وبلاگ موفق بیندازید: Daily Blog Tips، Problogger، Copyblogger و بقیه. هیچ popupی در کار نیست. کادرهای تبلیغاتی، دکمههای به اشتراکگذاری و آیکنهای عضویت در خبرمایه، ساده و سبک هستند.
اگر کسی قصد داشته باشد، مطلبتان را در توئیتر لینک کند، این کار را خواهد کرد. نیاز نیست که با اصرار، آنها را آزار دهید و کاری کنید که دور شوند و دیگر هرگز برنگردند.
۳- روی آنچه که برای خواننده مفید است، تمرکز کنید
اگر میخواهید که خوانندگان دائمی داشته باشید، بایستی روی مطالبی که برای خوانندگان مفید است، تمرکز کنید. فقط به افکار و ایدههایتان توجه نکنید، به ارزشی که آنها برای بازدیدکنندگان دارند نیز فکر کنید.
به “چه شود؟” بازدیدکنندگان جدید پاسخ دهید: در مطلبتان چه سودی برای آنها هست؟ چرا آنها باید برای مطلبتان اهمیت قائل شوند؟
برای بازدیدکنندگان آنچه که شما میتوانید برایشان انجام دهید اهمیت دارد، نه ایدهها و اندیشههایی که دارید.
۴- برای انسانها بنویسید، نه موتورهای جستجو
چه کسانی وبلاگتان را میخوانند؟ مردم! پس برای آنها بنویسید.
برخی از بلاگرها به اشتباه، مطالب خود را صرفاً بر پایهی روشهایی بنا مینهند که بهتر توسط موتورهای جستجو پیدا شوند. این روش شاید موجب شود که ترافیکی که از سوی موتورهای جستجوگر روانه میشوند، بالا رود، اما تعداد کمی از این بازدیدکنندگان، به خوانندگان دائمی شما بدل میگردند.
بهترین بهینهسازی برای موتورهای جستجوگر، انتشار مطالب متحیرکننده و شگفتانگیز است. اگر مردم به مطلب شما علاقمند شوند، آن را در شبکههای اجتماعی، وبلاگها، ایمیلها و حتی به صورت کلامی با دیگران به اشتراک میگذارند. بدینترتیب شما پیوندهای با کیفیتی به دست خواهید آورد، و همانطور که نویسندگان وبلاگهای DailyBlogTips، ProBlogger و Copyblogger به شما گفتهاند، به دست آوردن لینکهای با کیفیت، بهترین و عالیترین نوع بهینهسازی برای موتورهای جستجوگر (SEO) می باشد.
پس ابتدا برای مردم بنویسید و بعد به فکر بهینهسازی محتوایتان برای موتورهای جستجوگر باشید.
۵- ثابت قدم باشید
یک برنامهی زمانبندی برای انتشار مطلب در وبلاگتان تهیه کنید و به آن عمل نمائید. حتی اگر لازم است، چند پست را از پیش برای انتشار در روزهای آینده آماده نگه دارید.
داشتن خوانندهی دائمی، نیازمند به روز بودن مداوم است.
همانطور که مردم کمیکها و اخبار موردنظرشان را طی زمانهای به خصوصی پیگیری میکنند، وبلاگ شما نیز باید در زمانی که خوانندگانتان پیشبینی انتشار مطلب جدیدی در آن را دارند، به روز شده باشد.
۶- مشترک شدن را برای بازدیدکنندگانتان آسان کنید
هرچه بیشتر مجبور باشید که برای دست یافتن به چیزی، برایش تلاش کنید، کمتر رغبت میکنید که به سمتش بروید. پس مشترک شدن از طریق ایمیل و خبرمایه را برای بازدیدکنندگانتان آسان کنید. تا جائی که میتوانید درهای اضافه را از پیش روی خوانندگانتان بردارید.
بازدیدکنندهای که مشترک خبرمایهی وبلاگتان میشود، به احتمال خیلی زیاد خوانندهی ثابت وبلاگتان خواهد بود. به این خاطر که مشترکین شما میتوانند با آسودگی آخرین مطالب شما را در Inboxشان یا خوراکخوانشان دنبال کنند. مطالب شما به صورت خودکار برای آنها ارسال میشود و بدین ترتیب، حتی اگر آنها سر زدن به وبلاگ شما را از یاد هم ببرند، باز هم آخرین مطالبتان را میبینند.
قرار دادن آیکن خبرمایه و فرم اشتراک ایمیلی در ستون کناری وبلاگ کافی نیست. تا جائی که میتوانید مشترک شدن را برای خوانندگانتان آسان و بدون رمز و راز کنید.
حقیقت این است که درصد کمی از بازدیدکنندگانتان معنای آیکن RSS و فرم اشتراک ایمیلی را میدانند. معنای آن را برای دیگر بازدیدکنندگان توضیح دهید و به آنها بگوئید که چرا باید مشترک وبلاگتان شوند (آنها در زمان و انرژیشان صرفهجوئی میکنند، چون به جای اینکه دنبال تازهترین مطالب بروند، به روز ترین مطالب بدون هیچ دردسری برایشان ارسال میشود).
و به یاد داشته باشید که مردم به چیزهای رایگان علاقمندند، پس در هنگام معرفی خوراکتان به بازدیدکنندگانتان گوشزد کنید که اشتراکشان کاملاً رایگان خواهد بود!
۷- جالب توجه باشید
تک باشید. عالی باشید. خودتان را تقویت کنید.
سعی نکنید تا در زمینههایی که تسلط ندارید، ادعای بهترین بودن داشته باشید. به جای آن بکوشید تا موضوعات خودتان را مطرح کنید و تسلطتان را در آنها نشان دهید.
قانون شماره ۳ را به یاد داشته باشید. (خودتان باشید) و سعی کنید تا خودتان را تقویت نمائید.
آیا هرگز به وبلاگی که خستهکننده باشد و هیجانی در آن وجود نداشته باشد، باز میگردید؟ البته که نه! پس برای خوانده شدن، جذاب باشید. بدین ترتیب بازدیدکنندگانتان خود به خود به خوانندگان همیشگی تبدیل میشوند.
۸- با بازدیدکنندگانتان صحبت کنید
این واقعاً ساده است: با بازدیدکنندگان وبلاگتان گپ بزنید. به نظرات و ایمیلهایشان پاسخ بدهید و از اینکه نظر گذاشتند یا مشترک وبلاگتان شدند، از آنها تشکر کنید.
آنچه را که بیشتر به کارتان میآید به کار ببرید (فراموش نکنید که روش خودتان را داشته باشید. خودتان باشید). ایمیل، نظر، توئیتر و هر روش دیگری که دوست دارید. اما به هر حال یکی را برای ارتباط برقرار کردن با خوانندگانتان بکار ببرید. بدین ترتیب بازدیدکنندگان از اینکه مطالب کسی را میخوانند که میشناسندش و میتوانند با او ارتباط برقرار کنند، لذت میبرند.
۹- غیر معمول باشید
چیز جدیدی بیان کنید تا خوانندگانتان را به فکر کردن، به تهیج آمدن و حتی عکسالعمل نشان دادن وادار نمائید.
اگر مطلب شما معمولی باشد و از سایرین متمایز نباشد، شاید خوانندگانتان فقط یک کف سطحی برایتان بزنند و بعد هم راه خود را بگیرند و بروند.
بازدیدکنندگانتان را وادار کنید تا فکر کنند و دربارهی مطلبتان گپ بزنند، بدین ترتیب شانستان برای تبدیل آنها به خوانندگان دائمی بیشتر خواهد شد (حتی ممکن است با چند تن از آنها طرح دوستی بریزید!)
۱۰- خوش بگذرانید
یک وبلاگ، اتاقک کار نیست! پس در آن خوش بگذرانید.
مردم دوست دارند از آنچه که مصرف میکنند، لذت ببرند. اگر شما در هنگام نوشتن مقالهای سرخوش باشید، شانس اینکه خوانندگانتان از خواندن آن لذت ببرند، بیشتر خواهد بود. و مردم دوست دارند به جائی که لذت بردهاند، برگردند تا بیشتر خوش بگذرانند.
خوش بگذرانید تا وبلاگتان به محل شاد و مفرحی تبدیل شود، و بازدیدکنندگانتان به خوانندگان همیشگیتان مبدل شوند.
تعداد بازدیدکنندگانتان را افزایش دهید
با بکار بردن این ۱۰ روش، بازدیدکنندگانتان را به خوانندگان دائمی تبدیل کنید، تا بازدیدکنندهی بیشتری به دست بیاورید.
بدین ترتیب وبلاگتان رشد پیدا میکند، تعداد خوانندگان و مشترکانتان افزایش مییابد، و مطالبتان در سطح گستردهتری منتشر میگردد. و چه کسی است که از اینها بدش بیاید؟!
آیا این روشها به شما کمک کرد که بازدیدکنندگان بیشتری را به خوانندگان همیشگی وبلاگتان تبدیل کنید؟
چه روشهای دیگری را میتوان به این لیست اضافه کرد؟
یکی از مواردی که باعث میشه من خوانندهی دائمی یه وبلاگ بشم اینه که فیدش کامل باشه! هیچ چیز عذاب آورتر از این نیست که یه وبلاگنویس مجبورت کنه که حتما به وبلاگش سر بزنی!
@کاوشگر, دقیقاً! منم از اینجور فیدها متنفرم!
سلام
خب بحث فید شد بذارید منم نظرمو بگم :)
من اگر سایت یا وبلاگی خبرنامه ی ایمیلی نداشته باشه زیاد باهاش ارتباط خوبی برقرار نمیکنم.
@امیر, واقعاً این روزها دیگه نداشتن خبرمایه و خبرنامه نشان دهنده پرت بودن نویسنده وبلاگه!
خوش بگذرانید …. مدتها بود کسی این شکلی توصیه ای بهم نکرده بود … توصیه های این مطلب رو از این بابت دوست داشتم که با یک نگاه انسانی نوشته شده بود و از بقیه راه حل های این شکلی که اکثرا مکانیکی و خشک اند متفاوت بود. ممنون از این پست تون.
@رضا بهرامی, خوشحالم که انتشار این مطلب مورد توجه شما قرار گرفت :)
سلام. من دوتا سوال بی ربط دارم:
اول اینکه چطور میشه توی یه وبلاگ wordpress.org گراواتار داشت؟ مثل همین گراواتار خودتون.
دوم: این لایک های گودر رو چطوری گذاشتین پای پست ها؟
پیشاپیش از راهنماییتون ممنون!!
@Abbas, در مورد سوال اول باید عرض کنم که وردپرس در نسخه های جدیدش، از گراواتار پشتیبانی میکنه و فقط باید قالب وبلاگتون رو به روز کنید و کدهای مربوطه رو توش جاگذاری کنید تا این قابلیت فعال بشه. اگه کدهای صفحه نظرات در آخرین نسخه قالب پیش فرض وردپرس رو ببینید، پی به این موضوع خواهید برد.
اما در مورد شمارنده تعداد لایکها باید عرض کنم که این یک افزونه در دست تهیه برای وردپرس است که بعد از انتشار نهایی حتما معرفیش خواهم کرد.
@Abbas, در مورد سوال اول باید عرض کنم که وردپرس در نسخه های نهائیش از قابلیت گراواتار پشتیبانی می کنه و فقط کافیه که شما قالب وبلاگتون رو بروز کنید و با جاگذاری کدهای مربوطه از این قابلیت استفاده کنید.
با دیدن کدهای صفحه نظرات، قالب پیش فرض میتونید به این موضوع پی ببرید.
و اما در مورد سوال دوم؛ نمایشگرتعداد لایکهای یک پست در گودر، مربوط به یک افزونه در حال تهیه است که پس از نهائی شدن، حتماً معرفیش خواهم کرد.
اینکه همش تاکید کردید که خودتون باشد خیلی جالبه! این چیزیه که یک وبلاگ نویس خیلی احتیاج داره…
سلام صادق جان ،خیلی ممنون چون که خیلی بدردم خورد
عالی بود
مرسی
حال ندارم تعریف کنم
برخلاف خیلی از راهنماهای وبلاگنویسی این یکی خیلی بدرد خورد.
سلام .این همه حرف میزنید میگید توییت،سوشیال نت ورک.بابا یکی به ما بگه چه طوری بریم توش .من چیز شکن ندارم به مولا .بد یه چیز دیگه .توییت مطلب سایتمرو خود کار به اشتراک میذاره ؟یعنی دیگه من لازم نیست که مطلب سایت رو با خودم به اشتراک بذارم که؟یه خورده من رو راه بندازین تو این شبکه ها .این تویستی که سمت چپ سایت شما هست کاربردش چی هست واگر به درد میخوره بگید ما هم بذاریم .بد یه موضوع دیگه هم هست از نظر من این وسط که از همه مهم تره .شما باید خواننده رو جذب کنید .نه مستقیما با محتوای مطلب و سبک نوشتاری .تو نت باید دنبال رفیق باشید تا سایت شما شناخته بشه و رفیقا هم سایت رو به دیگران بشناسونن .اها .بعد چرا این سایت های بزرگ به ما توجه نمیکنن .مطالب همه تک هست تو ایران .بعضی از مقاله های سایت از زیر دست کلی حرفه ای رد میکنم بد منتشر میشه .باز نمیدونم چرا تمایل نشون نمیدن .شاید به خاطر محتوای سایتم باشه .امیدوارم یه سوالات من که چاشنی درد دل هم داشت پاسخ بدی .آماتور ها رو هم یه نگاه بهشون بندا
@joker, خب توئیتر یه شبکه اجتماعیه خاصه که مشترکینش میتونن در حداکثر ۱۴۰ کاراکتر در هر بار، مطلبی رو ارسال کنن تا دیگران اون رو بخونن. این مطلب میتونه یه جمله کوتاه یا یه لینک باشه: http://www.twitter.com
البته افزونه هایی هستند که به شما این امکان رو میدن که با ارسال هر مطلب جدید در وبلاگتون، لینک اون مطلب در اکانت توئیترتون منتشر بشه. مسلماً اگه کمی در اینترنت جستجو کنید، مطالب کاملی در این باره پیدا خواهید کرد.
اما ابزارک توئیتری که در سمت چپ وبلاگ من قرار داره، مکانیه که بازدیدکنندگان من میتونن بدون مشکل قیلطرینگ، توئیتهای منو بخونن و حتی با وارد شدن به اکانت کاربری شون، به اونها جواب بدن.این ابزارک از سایت http://tweetboard.com قابل گرفتنه.
در مورد اینکه برای داشتن خواننده بیشتر باید دنبال رفیق باشید، حق با شماست و حتی این موضوع در همین مطلب نیر اشاره شده و گفته شده که با پاسخ دادن به بازدیدکنندگان تون باهاشون گپ بزنید و طرح رفاقت بریزید.
با سلام
متشکرم از این پست داغ و تنوریتون. بسیار مفید
یه سوال داشتم خدمتتون! برای داشتن یک سایت موفق پژوهشی چه مواردی باید رعایت بشه؟!! تا خواننده های ثابتی داشته باشه؟؟ اونجا یه جورایی فرد دیده نمیشه و رسمی تره. لطفا راهنماییم کنین. متشکرم
@آرش, خب به نظرم هر وبگاهی برای اینکه خوانندگان ثابتی داشته باشه، باید نکات گفته شده در این مطلب رو رعایت کنه.
گرچه این نکته ها بیشتر برای وبلاگها گفته شده، اما انعطاف پذیری لازم رو برای تطبیق پیدا کردن با انواع دیگر وب گاهها رو هم داره. مسلماً یک وبمستر خوب، براحتی میتونه از بین همین سطرها، روشهای منطبق با وب سایت خودش رو دربیاره.
در یک کلام مثل من باشید! در وبلاگ نویسی، نه زندگی!
عالی بود