شبکههای الکترونیکی و اینترنت تغییرات بنیادینی در دنیایی که ما در آن زندگی میکنیم به وجود آوردهاند. امروزه تقریباً همه اجزای زندگی ما تحت تاثیر این پدیدههای نوین قرار دارند و تلاش برای دور ماندن از این ابزارهای نوین، نتیجهای جز عقب ماندگی و انزوا به همراه نخواهد داشت.
یکی از مهمترین ساز و کارهای دنیای جدید، «تجارت الکترونیکی» است. تجارتی که در آن به جای داد و ستد پول فیزیکی، دادههای الکترونیکی رد و بدل میشوند.
استفاده از این نوع خرید و فروش، یکی از مهمترین فوندانسیونهای شکلگیری سرزمین الکترونیکی در یک جامعه است، و برای رسیدن به این هدف، این خودمان هستیم که باید دست به کار شویم.
احتمالاً شمائی که وبگردی میکنید و اکنون به این مطلب رسیدهاید، جزئی از پویاترین شهروندان الکترونیکی هستید. اما خود شما چقدر از ابزارهای داد و ستد الکترونیکی استفاده میکنید؟!
آیا صاحب کارتهای الکترونیکی بانکی هستید؟
آیا خریدهای خود را با کشیدن کارت در دستگاههای POS انجام میدهید یا قبل از خرید از دستگاههای ATM پول میگیرید؟
آیا تابهحال از فروشگاههای اینترنتی خرید کردهاید؟
سفارشهای اینترنتی خود را چگونه انجام میدهید؟ آیا از پایانههای پرداخت اینترنتی استفاده میکنید یا اینکه از روش پرداخت هنگام تحویل درب منزل، استفاده میبرید؟
آیا از همراه بانکها و پایانههای اینترنتی بانکها برای انجام کارهای بانکی خود استفاده میکنید؟
با خودمان صادق باشیم! آیا در دنیای الکترونیکی امروز، رفتارهای ما مانند منشهای یک شهروند الکترونیکی است؟! یا تنها نشستهایم و از عقب ماندگیها و کاستیها غر میزنیم؟!
بیائید با خود قرار بگذاریم که از این پس الکترونیکیتر رفتار کنیم و مهمتر از آن به اطرافیانمان هم کمک کنیم تا با منشهای شهروند الکترونیکی، بیشتر آشنا شوند.
باشد که بدین ترتیب راحتتر و مدرنتر زندگی کنیم…
آقا صادق ! حالا که بحث از الکترونیکی بودن کردی یه نگاه به این بنداز : http://ihedy.ir/post-39.aspx
@هدایتی, دیدم و نظرم رو درباره موضوع مطرح شده در قسمت نظرات، بیان کردم.
من اعتقاد دارم، انگیزه مهمترین عامل برای جلبنظر مصرفکننده است. این انگیزه، با آموزش، بیان کم و کیف، بیان ویژگیها و خواص و حسشدن تفاوت توسط مصرفکننده، به وجود میاید. پس مهمترین کاری که میشود کرد برای رشد و گسترش این جور زندگی، با آموزش و بیان ویژیگیها و برتریها میسر است. مثل همین پست. که البته آموزشهای لازم هم میطلبد.
@رضا.ب, مسلماً همین طور است که میفرمائید. ان شالله بزودی چند پست آموزشی درباره ابزارهای الکترونیکی بانکها مینویسم.
سلام
به نظر من زندگی الکترونیک داشتن، نیازمند ایجاد بسترهای قانونی، زیرساختهای تکنولوژیکی و ارتقای سطح فرهنگ استفاده هستش. علاوه بر این آزادی انتخاب و بیان هم مورد نیاز هست.
اصلا نمی خوام صحبت خارج از موضوع بکنم اما اگر همین الآن به موتور جستجوی گوگل و بینگ سر بزنید می بینید که بخش جستجوی تصاویرشون ف.ی.ل.ت.ر شده. وقتی شما امکان جستجوی عکس رو ندارید و نمی تونید تصاویر کالایی رو که قصد خریدش رو دارید در اینترنت جستجو کنید، چهطور صحبت از ایجاد و توسعه ی تجارت الکترونیکی می کنید؟
به نظرم توی جوامعی که نگرش صحیحی نسبت به ماهیت دنیای سایبر که در واقع همون آزادی انتخاب هستش ندارن، نمی شه زندگی الکترونیک راحتی داشت.
نیاز به تحمل سختی های فراوان در این مسیر هستش …
محسن
@محسن, حق با شماست، اما فکر میکنم برای اینکه ما چوب ندانمکاری عدهای کوتهنظر را نخوریم، بهتر است با همین بسترهای موجود تمرینات شهروند الکترونیکی رو انجام بدیم!
سلام. گذشت زمان همه چیز را انجام میدهد. اما ما بیش از ۱۰۰ سال از زمان حال عقبیم
@زن ذلیل, بله! با گذشت زمان، همه محکوم به پیشرفتیم. اما در بعد زمان، بحث دیر و زود هم مطرح است. خوب نیست از دیر کسانی باشیم که پیشرفت میکنند!
@صادق,
شما چقدر زیبا منظور جمله مرا در جمله ای فوق العاده بیان کردید. بیهوده نیست که در جمع وبلاگنویسان جایگاهی چنین والا دارید
صادق جان خواه ناخواه به مسیر میریم ، شاید با کمی فاصله از لحاظ زمانی با کشورای پیشرفته اما بالاخره همونطور که توی خیلی از موارد پیش رفیتم با تاخیری چندین ساله این هم درست میشه ، بعد از خوندن این پستتون منم تجربه ام رو نوشتم
@کاپیتانی بدون هواپیما,
البته اینم بگم که چون ما تولید کننده تکنولوژی نیستیم محکوم به عقب ماندنیم