اگر این روزها توانسته باشید از هفت خان عبور کنید و جیمیلتان را باز کنید، حتماً متوجه وجود قسمت جدیدی با نام Buzz شدهاید. Google Buzz شبکه اجتماعی جدیدی است که گوگل برای رقابت با سرویسهایی همچون Twitter، Facebook و مخصوصاً FriendFeed ارائه کرده است، که البته شباهتهای آن با فرندفید، سر و صداهای زیادی هم به پا کرد!
اما Google Buzz چیست؟
Buzz راهی است برای به اشتراک گذاشتن موسیقی، فیلم، عکس، و انواع و اقسام فایلها بین دوستان. در «گوگل باز» مانند فرندفید، حتی شما میتوانید به روز رسانیهای حسابهای خود در سایتهای دیگر را هم وارد کنید. مثلاً چنانچه در شبکه اجتماعی توئیتر عضو هستید، میتوانید توئیتهایتان را نیز در گوگل باز وارد کنید، یا ترتیبی اتخاذ کنید که آخرین پستهای وبلاگتان در حساب گوگلبازتان نمایش داده شود تا آنجا هم خوانده شوند. یا میتوانید تصاویری را که در فلیکر، منتشر میکنید، به صورت خودکار در گوگل باز هم وارد کنید و… در یک کلام، دوستان شما با مراجعه به صفحه Buzz شما، میتوانند از همه فعالیتهای سایبری شما (البته تا جائی که شما اجازه میدهید) مطلع شوند.
پروفایل (صفحه شخصی) شما در گوگل
Google Profile، سرویس جدیدی نیست! هر شخصی که یک حساب گوگلی دارد، صاحب یک گوگل پروفایل هم هست. پس اگر شما یک آدرس جیمیل دارید، صاحب یک پروفایل گوگل هم هستید. برای دیدن پروفایلتان به این صفحه بروید و با نام کاربری و کلمه عبورتان، وارد شوید. اگر پروفایل داشته باشید، میتوانید با کلیک بر روی گزینه Edit Profile، اطلاعات شخصی خود را کامل کنید. از همین طریق شما قادر خواهید بود تا حسابهای کاربری خود در سایر وبسایتها و وبسرویسها را به پروفایل گوگلتان متصل نمائید. برای این کار باید از قسمت Links در صفحه ویرایش پروفایل استفاده کنید.
پروفایل گوگلی هر شخص، یک آدرس یکتا دارد که دیگران با مراجعه به آن میتوانند اطلاعات شخص را ببینند. برای مثال پروفایل گوگلی من.
چند گزینه مهم در صفحه ویرایش گوگل پروفایل وجود دارد که لازم است تا درباره آنها بدانید:
Display my full name so I can be found in search: اگر این گزینه فعال باشد، نام کامل شما (در صورتی که آن را وارد کرده باشید) برای همه به نمایش در میآید و پروفایل شما در موتورهای جستجوگر قابل یافته شدن خواهد بود.
Allow people to contact me – without showing my email address: در صورت فعال بودن این گزینه افرادی که آدرس ایمیل شما را ندارند هم میتوانند برایتان ایمیل بفرستند.
Display the list of people I’m following and people following me: اگر نمیخواهید دیگران بدانند که شما گوگل باز، چه افرادی را دنبال میکنید و چه کسانی شما را فالو کردهاند، این گزینه را غیرفعال کنید.
در سر برگ Contact Info و قسمت Who can see this information on my profile شما میتوانید مشخص کنید که چه کسانی اجازه دیدن پروفایل شما را دارند.
به اشتراک گذاشتن در Google Buzz
به طور کلی از دو طریق میتوانید مطالب یا فایلهایتان را در «گوگل باز» به اشتراک بگذارید: وارد کردن مستقیم آنها، یا اتصال دادن حسابهای کاربری خود در سایر سایتها.
با ورود به صفحه Buzz، کادری در پیش روی شما قرار دارد که با نوشتن در آن، آپلود کردن تصویر یا قرار دادن لینک یک فایل، میتوانید آن را به صورت «عمومی» (Public) یا «خصوصی» (Private) با دیگران به اشتراک بگذارید.
روش دیگر برای به اشتراک گذاری محتویات در گوگل باز، درونریزی (Import کردن) فعالیتهایتان از سایر شبکههای اجتماعی همچون توئیتر، فرندفید، فیس بوک، و… میباشد. برای متصل کردن حسابهایتان در سایر وبسایتها، کافیست که در کنار نامتان در گوگلباز، روی گزینه Connected Sites کلیک کنید. در این صورت صفحهای باز میشود که لیست سایر وبسایتها و وبسرویسها را نمایش میدهد و برایتان این امکان را فراهم میآورد که به صورت عمومی یا خصوصی، فعالیتهایتان در سایر وبسرویسها را در گوگلباز هم به اشتراک بگذارید. همانطور که گفته شد، شما میتوانید در گوگل پروفایلتان، آدرس سایتهایی را که در آنهاعضویت دارید وارد کنید.
بدین ترتیب هرگاه که شما در توئیتر، از وضعیتتان مینویسید، یا در فلیکر، عکس آپلود میکنید، یا در گوگلریدر، مطلبی را به اشتراک میگذارید، یا در وبلاگتان مطلب جدیدی مینویسید و… آن محتویات در گوگلباز شما هم به نمایش در میآید.
خواندن Buzzهای دیگران
وقتی که به صفحه Google Buzz وارد میشوید، بازهایی را که دیگران اخیراً به اشتراک گذاشتهاند را میبینید. شما در زیر این بازها میتوانید نظر (Comment) بگذارید یا اینکه برایشان Like بزنید.علاوه بر این شما میتوانید با کلیک روی گزینه Email در زیر بازها، آنها را برای دیگران، در قالب ایمیلی ارسال کنید.
هر buzz یک لینک یکتا دارد، که میتوان به آن لینک داد. برای یافتن لینک یکتای، میتوانید روی زمان ارسال آن (قسمت سمت راست و بالای پنجره باز) کلیک کنید یا اینکه از منوی کشوئی پنجره هر باز روی گزینه Link to this post کلیک نمائید.
در صورتی که تمایل به دنبال کردن buzz به خصوصی ندارید، میتوانید با کلیک بر روی گزینه Mute this post از دنبال کردن تغییرات بعدی آن خلاص شوید، یا اینکه با گزینه Delete this post، کلاً آن را پاک نمائید.
چند نکته برای بهتر کار کردن با Google Buzz
- صفحه شخصی Buzzها
برای دیدن صفحه حاوی همه بازهای یک فرد، کافیست که روی نام وی کلیک کنید یا اینکه در پروفایل او به سربرگ Buzz بروید.
- خاموش کردن Buzz
اگر تمایلی به استفاده از گوگل باز ندارید، در انتهای هر صفحه از جیمیلتان، میتوانید روی گزینه Turn Off Buzz کلیک کنید.
- فرم دادن به نوشتهها در Buzz
گوگل به شما اجازه میدهد تا در هنگام نوشتن در گوگل باز، به آن فرم بدهید:
برای اینکه کلمهای را درشتتر (Bold) کنید، آنرا بین دو علامت ستاره (*) قرار دهید. مثلاً *بلاگنوشت*
برای اینکه کلمهای مورب(italic) شود آن را بین دو علامت زیرخط (_) قراردهید. مثلاً _بلاگنوشت_
برای خط کشیدن روی کلمهای (strike)، آن را بین دو علامت تیره (-) قرار دهید. مثلاٌ -بلاگ نوشت-
- ارسال Buzz با ایمیل
شما میتوانید با ارسال یک ایمیل به buzz@gmail.com از ایمیل ثبت شده در پروفایل گوگلتان، وضعیت خود در گوگل باز را به روز نمائید.
- نمایش Buzzها در وبلاگ
برای اینکه Buzzهایتان را در وبگاهتان برای همگان به نمایش بگذارید، میتوانید از این سایت کمک بگیرید و کد مربوطه را در قالب وبگاهتان جاگذاری کنید.
- Buzz کردن با تلفن همراه
برای اینکه از طریق تلفن همراهتان به Buzz دسترسی پیدا کنید، کافیست که با مرورگر تلفنتان، آدرس buzz.google.com را پویش نمائید.
- افزونه Buzz برای Firefox
افزونه Buzz It به شما اجازه میدهد تا در حین وبپوئی با فایرفاکس، هر آنچه را که جالب میبینید، Buzz کنید! این افزونه دکمهای را روی نوار ابزار فایرفاکستان قرار میدهد که با کلیک کردن روی آن، صفحه به اشتراکگذاری گوگل ریدر باز میشود.
بیشتر بدانید:
در مورد گوگل buzz چه میدانید؟
۵ سوال و جواب برای شروع راه حرفهای شدن در Google Buzz
اضافه نمودن دکمه اشتراک گوگل باز به وبلاگهای بلاگر و دیگر سرویسها
هر روزی که از شروع پروژه باز میگذره به تعداد افرادی که “Buzz ” خودشون رو خاموش میکنن داره افزوده میشه . به نظرم گوگل اونقدری شهرت، ثروت و خدمت ارزنده داشت که نیازی نبود یه سرویس بدون ایده جدید مثه باز رو ایجاد کنه .
راستشو بخوایی من نه از وِیو خوشم اومد نه از باز، ولی حداقل وِیو یه ایدهی نو محسوب میشد تا باز.
حالا بزار جی میلمون باز شه گوگل باز پیشگش
بازی جالبی بود… اموزش ها و نکته های عالی بود… خسته نباشید… .
با اومدن “گوگل باز” فکر کنم از این به بعد باید منتظر فیلتر شدن جیمیل هم باشیم!
درست مثل فیسبوک و توییتر و …
لعنت بر …
@مارتیک,
نمی دانم این دوست عزیزمان از کدام کشور وارد جیمیل می شه!!!
تو ایران که خیلی وقته جیمیل فیلتره!!!
;-)
تمایل به تبادل لینک با سایت شما را دارم در صورت موافقت بنده را بانام
علمی,کتاب,مجله,مقاله,خبری,برنامه,جزوه,هک یا قسمتی از آن
http://oonieknafar.blogfa.com
لینک کرده سپس به من خبردهید تا شما را باچه نامی لینک کنم
با تشکر ستوده
به پای فیس بوک که نمی رسه. امیدوارم مثل یاهو ۳۶۰ یه دفعه قاطی نکنه.
رسما که ازش خوشم نیومد .. نه ویو رو باز می کنم نه این رو .
سلام صادق جان
این مطلب شروین رو می خوندم: http://1fathi.com/1388/12/01/blogging-tips-7
گفتم این مطلب رو هم آخر لیستت اضافه کنی:
http://zahra-hb.com/1388/11/how-to-protect-your-google-buzz
کامل تر میشه :)
آقای جم جواب من رو که ندادین !
ولی
چرا سایتتون برای من فیلتره؟
یعنی امروز فیلتر شده
@ساناز, دقیقاً از اول اسفند بلاگنوشت فیلتر شده! خودمم نمیدونم چرا! از هر جا هم پیگیری میکنم، میگن ما فیلتر نکردیم!
متاسفانه بلاگ نوشت فیلتر شد !
صادق جان برو دنبالش که از فیلتر درت بیارن مر نه اگر پیگیرش نباشی دیگر از فیلتر در نمیارند
@آرش اژدری, متاسفانه تا امروز که هر جا پیگیری کردم، جواب درستی نگرفتم! همه میگن ما فیلتر نکردیم! :(
سلام
متاسفانه بلاگنوشت فیلتر شده
یکی میتونه علت این فیلترینگ رو بگه!
@مهدی, اگه جوابش رو فهمیدید، لطفاً من رو هم توجیه کنید!
سلام
آقا تبریک، تبریک
خیلی وقت بود به بلاگ نوشت سر نزده بودم.
شما هم فیلتر شدید که. باعثه افتخاره. ایشالا قسمت من هم بشه.
@مهدی فیروزی, واقعاً چه روزگاریه که فیلتر شدن هم باعث افتخاره!
@صادق,
آقا صادق مگه نشنیدی که شاعر میگه :
گلچین روزگار عجب خوش سایقهست / میچیند آن گلی که خوشبوتر از همهس …یا یه همچین چیزایی :دی وبلاگی که فیــــلتر شده حتماً یه مطلب درخور تامل و قابل اتکایی توش دیدن که بستنش دیگه :)
@عباس,
البته سایقه منظورم نبود،…×گلچین روزگار عجب خوش سلیقه است…×
@عباس, مشکل منم همینه! متاسفانه مطلب در خوری اینجا پیدا نمیشه!